WERKEN BIJ AGU

Over AGU

Er zijn weinig bedrijven waar zoveel collega’s een gezamenlijke passie hebben. Een passie voor sport en in het bijzonder fietsen, maar ook om de klant iedere dag beter te bedienen. Dat is onze kracht. Bij ons werk je in één team dat koerst om de onbetwiste nummer 1 te worden. Bij ons maakt het niet uit welke positie je hebt, net als in een wielerploeg heb je mecaniciens, sprinters, ploegleiders, masseurs etc., we leveren allemaal een bijdrage aan het gezamenlijk succes.

Bekijk snel alle vacatures hier


Openstaande vacatures

Openstaande stages

Op dit moment zijn er geen openstaande vacatures. 


Talent & Culture Business Partner

Culture| Recruitment | Talent Management | Pre- & Onboarding | Employer Branding | Vernieuwer

Over AGU

AGU is een Europees premium fietskleding merk dat producten ontwikkelt om mensen te stimuleren meer te fietsen. We ontwikkelen producten voor alle soorten fietsers. Of je nou naar je werk fietst, op avontuur gaat op je gravelbike of sportieve uitdagingen wilt aangaan. We ontwikkelen technische kleding en tassen die je ondersteunen in je fietsrit; denk aan kleding die je droog houdt bij regen, ademend is, je zichtbaarheid vergroot in het donker of er voor zorgt dat je je spullen veilig kan meenemen.,  Daarnaast is AGU een groothandel in de Benelux met een groot portfolio aan top merken in de fietsindustrie. Onze klanten zijn grotere retailers maar ook kleine fietsenwinkels zoals die bij jou om de hoek. Onder de merken die wij vanuit de groothandel verkopen valt ook het merk AGU

Er zijn weinig bedrijven waar zoveel collega’s een gezamenlijke passie hebben. Een passie voor sport en in het bijzonder fietsen, maar ook om de klant iedere dag beter te bedienen. Dat is onze kracht. Bij ons werk je in één team dat koerst voor gezamenlijk succes en om ons doel, de onbetwiste nummer 1 te worden, te behalen. Bij ons maakt het niet uit welke positie je hebt, net als in een wielerploeg heb je mecaniciens, sprinters, ploegleiders, masseurs etc., we leveren allemaal een bijdrage aan het gezamenlijk succes.

Voor het HR team zijn wij op zoek naar een Talent & Culture Business partner

Jij gaat je sterk maken voor de volgende fase van de organisatie; de transitie naar een internationale speler met een leidende positie in Europa.. Innovatie en duurzaamheid staan hoog in het vaandel, dit geldt voor zowel onze producten als onze mensen. Investeren in mensen, hen duurzaam inzetbaar houden en niet schuwen om van gebaande wegen af te wijken is waar AGU het verschil wil maken. Door de bestaande processen kritisch onder de loep te nemen en toekomstbestendig te maken, professionaliseren van onze employee experience en mede daardoor zorgen dat mensen hier graag willen (blijven) werken is waar je een start mee gaat maken. Uiteraard ben jij ook degen die samen met het Executive team zorgt dat HR op de agenda staat en adviseer je op strategisch niveau. Hele ingewikkelde (beleids)stukken verwachten wij niet van jou, wel dat je vanuit een duidelijke visie pragmatisch doorpakt en zaken tot een succesvol eind brengt.  

Als Talent & Culture Business partner speel je een cruciale rol in het Talent development, Leiderschapsontwikkeling en de gehele HR cyclus. Jij zorgt dat we de juiste talenten aan ons weten te binden, die zicht identificeren met onze kernwaarden: Wij hebben een passie voor sport/fietsen/AGU, We doen allemaal kopwerk, Wij zijn innovatief en ondernemen, Wij zijn flexibel, Wij zetten de klant op de eerste plaats. Daarnaast bepaal jij het gezicht van de organisatie, door een herkenbaar employer/employee brand neer te zetten. Jij zorgt dat er een mooi programma ligt die managers gebruiken om onze new hires een warm welkom te geven. Samen met het cultuurteam zorg je dat de Kernwaarden van AGU geladen worden en er leuke activiteiten georganiseerd worden die zorgen voor de cultuur die wij nastreven.

Wat verwachten wij van jou

 • HBO+ opleiding en minimaal 5 jaar relevante werkervaring in HR advies en recruitment
 • Je hebt volop ideeën over onboarding, employer branding, employee branding
 • Zelfstartend vermogen
 • Je hebt een positieve en verfrissende mindset
 • Je bent pragmatisch, hands-on en hebt een getting things done mentaliteit
 • Je bent beschikbaar voor 24 uur

Wat bieden wij jou

AGU biedt een afwisselende functie in een leuk team met enthousiaste collega’s. Werken bij AGU betekent werken in een snelgroeiende organisatie met de focus op de tweewieler-, sport- en outdoor branche en het de dealers zo gemakkelijk mogelijk te maken.

Het salaris is marktconform met goede arbeidsvoorwaarden. We organiseren maandelijks de AGU Ride vanuit ons kantoor in Alkmaar. Daarnaast heb je volop mogelijkheden om jouw talenten te benutten, te ontwikkelen en door te groeien in de organisatie. AGU biedt je een ambitieuze en informele werksfeer met elke dag een nieuwe uitdaging om op in te spelen.

Herken jij jezelf in bovenstaande functie? Reageer dan snel en stuur je motivatie en CV naar de afdeling Human Resources, ter attentie van Sharita Sardjoe S.Sardjoe@agu.nl of bel als je vragen hebt 06- 50 925 812.


Product Developer Urban

Ben jij een fiets en/of sport liefhebber? Heb jij ervaring in product development en ben je opzoek naar een nieuwe uitdaging? Wil jij bijdragen aan de merk missie om meer mensen te laten fietsen? Wij zijn op zoek naar een productontwikkelings expert met een moderne visie op ontwerp, innovatie en creatie.

Wil je op het hoogste niveau meedenken op het gebied van de ontwikkeling van innovatieve urban fietskleding en fietstassen? Ben jij de persoon die de nodige technische en modische kennis kan toevoegen aan ons team, word jij enthousiast van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van productdesign, -innovatie en trends en kan je dit vertalen naar een commercieel product voor elk type fietser? Kun je met je kennis de productontwikkeling van concept tot eindproduct begeleiden en ook de kwaliteit waarborgen? Ben je iemand die waarde hecht aan een goede relatie met leveranciers, maar tegelijkertijd zakelijk genoeg is om te onderhandelen om tot het mooiste product voor de beste prijs te komen?

Wat ga je doen?

 • Je denkt mee over de strategische richting van de urban fietscategorie.
 • Je stelt een collectie samen voor de urban fietser en sourct en ontwikkelt innovatieve en kwalitatieve onderscheidende producten.
 • Je zorgt voor een doorlopende kwaliteitscontrole en voert productverbeteringen door op huidig portfolio.
 • Je zorgt voor actuele product informatie (bill of material, product status en product content).
 • Je onderhoudt contact met leveranciers.
 • Je doet commerciële inkoop onderhandelingen en zorgt voor de juiste voorraadpositie en productontwikkelingsmarge.
 • Je geeft enthousiaste productpresentaties voor Sales, Marketing, dealers en distributeurs.
 • Je bezoekt beurzen en leveranciers.
 • Je draagt zorg voor het uitvoerig testen en doorpassen van de producten voordat zij daadwerkelijk in productie genomen worden.
 • Je bent verantwoordelijk vanaf de eerste schets tot en met het voorraadbeheer van de uiteindelijke producten.
 • Je onderhoudt binnen de organisatie contact met Sales, Marketing en Supply Chain. Hiernaast denk je continue mee over het verder professionaliseren van de organisatie en draag je daaraan bij.

Daarnaast volg je de ontwikkelingen in jouw vakgebied. Je brengt je kennis over in het team en informeert ze over trends en mogelijke innovaties. Kortom, je vervult een belangrijke rol in de stap naar product leadership in de urban fietscategorie.

Wat zoeken wij?

 • HBO/WO werk- en denkniveau.
 • Minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring in een vergelijkbare rol, ervaring met de ontwikkeling van innovatieve en technische sport en outdoorkleding en accessoires.
 • Affiniteit met fietsen.
 • Feeling voor consumententrends.
 • Creativiteit en innovatiedrang.
 • Uitstekende kennis van de laatste ontwikkelingen en trends met betrekking tot textiel.
 • Je spreekt en schrijft vloeiend Nederlands en Engels.
 • Ervaring met fabrikanten in commerciële onderhandelingen, ontwikkeling en kwaliteitscontrole.
 • Zelf starter en organisatorisch sterk, teamspeler.

Over AGU
Fietsen zit in ons bloed. AGU stimuleert iedereen om meer te fietsen. Het is datgene waar we bij AGU iedere dag aan werken. Dit doen we al ruim 50 jaar. We zijn een merk met stevige Nederlandse roots en international ambities. Fietsen zit daarmee in ons DNA. Dat is de reden waarom we, door middel van een uitgebreide lijn kleding en accessoires, alle fietsers de middelen willen bieden om het hele jaar door te genieten op het zadel. Op elke afstand, in alle condities, over alle wegen en op elke fiets. Met in de hoofdrol al die helden voor wie we er zijn; de fietsers.

Er zijn weinig bedrijven waar zoveel collega’s een gezamenlijke passie hebben. Een passie voor sport en in het bijzonder fietsen, maar ook om de klant iedere dag beter te bedienen. Dat is onze kracht. Bij ons werk je in één team dat koerst voor gezamenlijk succes en om ons doel, de onbetwiste nummer 1 te worden, te behalen. Bij ons maakt het niet uit welke positie je hebt, net als in een wielerploeg heb je mecaniciens, sprinters, ploegleiders, masseurs etc., we leveren allemaal een bijdrage aan het gezamenlijk succes.

Kom je bij ons werken?

Wij bieden jou een uitdagende fulltime job in het Product team. Je komt terecht in een klein en ambitieus team wat betekent dat je je in deze rol zeer breed kunt ontwikkelen. De sfeer is prettig, informeel en natuurlijk sportief! We bieden je uiteraard een prima salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden. Stuur je CV én motivatie naar Ina Groot, HR Medewerker AGU B.V. werkenbij@agu.nl


Accountmanager

Binnen ons Sales-team zijn wij op zoek naar een gedreven accountmanager die zelfstandig zijn/haar (online-) dealers en nieuwe klanten voor de regio Midden-Nederland bezoekt voor ons Groothandel en Textiel assortiment. Je stelt, op basis van een goed onderbouwde analyse, accountplannen op om je klanten zo goed mogelijk te bedienen en vertaalt deze in concrete sales activiteiten en marktbewerking acties. Je bent sterk gemotiveerd om je targets te realiseren. Je verzamelt leads/klant informatie via eigen systemen, internet en alle overige mogelijke kanalen, je administreert alle gegenereerde leads en contactinformatie in het CRM-systeem. Je streeft samen met de collega’s van Inside Sales naar een zo groot mogelijke klanttevredenheid.

Ben jij een geboren verkoper met een zakelijke gunfactor? Krijg jij energie van het sluiten van een deal? Wil je graag toegevoegde waarde bieden aan de aan jou toegewezen klanten in jouw regio, Midden-Nederland? Is het je tweede natuur om relaties op en uit te bouwen? Spreek jij de taal van onze (online-)dealers en denk je graag met hen mee? Volg jij alle ontwikkelingen in de markt en vertaal je deze naar je dagelijkse werk? Ben je altijd gedreven om je resultaten te verbeteren?

Sluit je dan aan bij ons team!

Wat zoeken wij?

 • Een enthousiasteling met sales- en Retail ervaring;
 • Ondernemers- en pioniersmentaliteit;
 • HBO werk- en denkniveau;
 • Commerciële daadkracht;
 • Iemand die zelfstandig en proactief is;
 • Uitstekende communicatievaardigheden.

Over AGU:

Er zijn weinig bedrijven waar zoveel collega’s een gezamenlijke passie hebben. Een passie voor sport en in het bijzonder fietsen, maar ook om de klant iedere dag beter te bedienen. Dat is onze kracht. Bij ons werk je in één team dat koerst voor gezamenlijk succes en om ons doel, de onbetwiste nummer 1 te worden, te behalen. Wij willen winnen en ons werk elke dag beter doen om op die manier de klant het beste te bedienen. Bij ons maakt het niet uit welke positie je hebt, net als in een wielerploeg heb je mecaniciens, sprinters, ploegleiders, masseurs etc., we leveren allemaal een bijdrage aan het gezamenlijk succes.
Iedereen doet kopwerk en bepaalt zijn eigen koers en richting. Iedere keer gaan we voor de uitdaging en willen we uitgedaagd worden. We zijn open en eerlijk ook als dat moeilijk is. We doen wat we beloven. En we staan open voor kritiek.

Kom je bij ons werken?

Wij bieden jou een uitdagend job in het Sales team van AGU. De sfeer is informeel maar tegelijkertijd uitdagend en natuurlijk sportief! We bieden je uiteraard een prima salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Herken jij jezelf in dit profiel? Stuur dan je motivatiebrief en CV naar de afdeling HR! Mail: werkenbij@agu.nl 
Voor inhoudelijke vragen over de vacature kun je contact opnemen met Niek van Otterloo: n.otterloo@agu.nl 


Brand Retail Specialist Belgie: Fizik, Crankbrothers, Scientia en Selle Royal

Wij zoeken een creatieve en resultaatgerichte Brand Retail Specialist voor de merken Fizik, Crankbrothers, Scientia en Selle Royal.

Vanuit AGU bieden wij via onze groothandel zowel eigen merken (o.a. AGU, Fastrider, Cordo en FFWD) als exclusieve merken (o.a. Fizik, Crankbrothers, Selle Royal) aan. Om de merken op de werkvloer goed te activeren zijn we op zoek naar een Brand Retail Specialist.

Als Brand Retail Specialist Fizik, Crankbrothers, Scientia en Selle Royal ben je de spil tussen de markt, onze klanten en de gebruikers van deze merkproducten. Je brengt nieuwe en bestaande producten, de merkcampagnes en acties onder de aandacht bij onze klanten.
Daarnaast draag je zorg voor merk activatie, merk zichtbaarheid en kennis en kunde op de winkelvloer met als doel de doorverkoop te stimuleren.

Takenpakket:

 • Je bent een liefhebber en gebruiker van de merken en kan met passie het merk- en productverhaal vertellen;
 • Je hebt een duidelijk beeld waar en hoe je deze merken het beste kan verkopen;
 • Je rapporteert en analyseert omzet- en marktontwikkelingen. Deze vertaal je door naar concrete salesplannen;
 • In samenwerking met de accountmanagers, category managers en de marketing/communicatiespecialisten bedenk je slimme en creatieve manieren om het assortiment onder de aandacht te brengen bij onze dealers in Nederland en België en je brengt dit tot uitvoer in de markt;
 • Je onderhoudt bestaande klantrelaties en ontwikkelt nieuwe klantrelaties en new business op de merken;
 • Je geeft producttrainingen aan dealers en hun verkoopteams;
 • Je organiseert en ondersteunt evenementen bij dealers en zorgt voor mooie winkel presentaties;
 • Je rapporteert aan de Brand Retail Specialist Benelux.

Resultaatgebieden:

 • Omzet- en marge doelstellingen;
 • Verwerken en analyseren van omzet- en doorverkoop gegevens;
 • Opstellen van strategische salesplannen om deze vervolgens te operationaliseren;
 • Opstellen van dealer survey’s en sales scripten;
 • Opstellen van marktanalyses en andere (financiële) analyses;
 • Bouwen van de merken op retail niveau door middel van het ontwikkelen van innovatieve ‘point-of-sales’ materialen.

Als Brand Retail Specialist voldoe je aan de volgende eisen:

 • Je bent sales gedreven, energiek, charismatisch en beschikt over overtuigingskracht;
 • Je hebt goede sociale vaardigheden en je schakelt moeiteloos tussen verschillende partijen;
 • Je bent een sportieve persoonlijkheid met een passie voor fietsen;
 • Je hebt HBO werk- en denkniveau;
 • Je hebt uitstekende spreek- en schrijfvaardigheid in de Nederlandse, Franse en Engelse taal;
 • Je bent handig met PowerPoint;
 • Je bent een ‘Merken’ mens;
 • Het Salesforce platform heeft geen geheimen voor je.

Wij bieden je: 

AGU biedt een afwisselende functie in een leuk team met enthousiaste collega’s. Werken bij AGU betekent werken in een snelgroeiende organisatie met de focus op de tweewieler-, sport- en outdoor branche en het de dealers zo gemakkelijk mogelijk te maken.

Het salaris is marktconform met goede arbeidsvoorwaarden. We organiseren maandelijks de AGU Ride vanuit ons kantoor in Alkmaar. Daarnaast heb je volop mogelijkheden om jouw talenten te benutten, te ontwikkelen en door te groeien in de organisatie. AGU biedt je een ambitieuze en informele werksfeer met elke dag een nieuwe uitdaging om op in te spelen.

De combinatie van een klantgerichte aanpak en continue innovatie zorgen ervoor dat wij leveranciers en dealers helpen bij het behalen van hun doelstellingen. Natuurlijk krijg je korting op al onze producten.

Herken jij jezelf in bovenstaande functie? Reageer dan snel en stuur je motivatie en CV naar de afdeling Human Resources, ter attentie van Ina Groot, werkenbij@agu.nl.


Binnen het B2B Marketing team van AGU zijn we per direct op zoek naar een

(Junior) B2B Digital Marketeer

Ben jij een fiets en/of sport liefhebber? Heb jij de eerste stappen in je digitale B2B marketing carrière al gezet en ben je opzoek naar een leuk sportief bedrijf waar je de vrijheid krijgt om met digital marketing een professionaliseringsslag te maken? Dan is deze rol je op het lijf geschreven!

Het gaat erg goed met de fietsindustrie en AGU heeft in een korte tijd een enorme groei doorgemaakt. Met deze groei is het des te belangrijker om zo effectief en efficiënt mogelijk onze klant te kunnen bereiken. En hier kom jij in het verhaal. Jij weet hoe de customer life cycle en (online) customer journey werkt en weet als geen ander hoe en op welk moment je de klant het beste benadert. Je bent een (beginnend) specialist in de online marketingtools, van e-commerce tot digital marketing en je hebt affiniteit met het volledige allround B2B marketing pakket.

Wat ga je doen?

 • Je creëert een B2B email marketing strategie i.s.m. de Senior B2B Marketeer;

 • Je creëert een B2B retentie strategie i.s.m. met de B2C Digital Marketing Manager en de Senior B2B Marketeer;

 • Je zorgt zelf voor de juiste executie en doorontwikkeling van deze strategieën;

 • Je beheert AGU’s LinkedIn pagina en weet deze effectief in te zetten om klantbinding met AGU te bevorderen;

 • Je beheert de nieuwe B2B website en het klantenportaal, en kijkt vanuit de customer journey hoe je deze platformen zo effectief mogelijk kan inzetten (SEO, SEA, systeem optimalisatie, …);

 • Je biedt ondersteuning bij allround B2B marketing projecten.

Daarnaast volg je de ontwikkelingen in jouw vakgebied. Je brengt je kennis over in het team en informeert ze over trends. Kortom, je vervult een belangrijke rol in ontwikkeling en verdere groei van het B2B Marketing team.

Wat zoeken wij?

 • HBO/WO werk- en denkniveau;

 • Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring in een vergelijkbare rol, ervaring in cycling/ sport/ outdoor is een pre;

 • Je bent technisch en analytisch sterk onderlegd, je bent resultaatgericht en je bent een team player met een zelfstandige en proactieve instelling;

 • Uitstekende kennis van Analytics en/of andere relevante analyse tooling;

 • Je spreekt en schrijft vloeiend Nederlands en Engels (Frans is een pre);

 • Je weet pakkende content te creëren en hebt affiniteit met het schrijven van commerciële teksten,

 • Ervaring met marketing automation tools (e.g. Dotdigital & Salesforce Pardot zijn een pre!).

Over AGU

AGU, Alkmaarse Groothandels Unie, is een groothandel met een groot portfolio aan top merken in de fietsindustrie. Onze klanten zijn grotere retailers maar ook kleine fietsenwinkels zoals die bij jou om de hoek. Onder de merken die wij vanuit de groothandel verkopen valt ook het merk AGU, ons eigen regenkleding en fietskleding merk. Dit merk verkopen we via onze dealers maar ook via ons eigen verkoopkanaal AGU.com direct aan de consument.

Er zijn weinig bedrijven waar zoveel collega’s een gezamenlijke passie hebben. Een passie voor sport en in het bijzonder fietsen, maar ook om de klant iedere dag beter te bedienen. Dat is onze kracht. Bij ons werk je in één team dat koerst voor gezamenlijk succes en om ons doel, de onbetwiste nummer 1 te worden, te behalen. Bij ons maakt het niet uit welke positie je hebt, net als in een wielerploeg heb je mecaniciens, sprinters, ploegleiders, masseurs etc., we leveren allemaal een bijdrage aan het gezamenlijk succes.

Kom je bij ons werken?

Wij bieden jou een uitdagende fulltime job in het B2B Marketing team. Je komt terecht in een klein en ambitieus team wat betekent dat je je in deze rol zeer breed kunt ontwikkelen. De sfeer is prettig, informeel en natuurlijk sportief! We bieden je uiteraard een prima salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden. Stuur je CV én motivatie naar Ina Groot, HR Medewerker AGU B.V. werkenbij@agu.nl. Mocht je inhoudelijk vragen hebben dan kan je hiervoor terecht bij Paula Meeuwes, Senior B2B Marketeer p.meeuwes@agu.nl.


Binnen het Category Management team van AGU zijn we per direct op zoek naar een

Category Manager

Wil jij graag verantwoordelijkheid nemen voor een deel van het assortiment producten wat wij binnen onze groothandel voeren? Zorgen voor een compleet, up-to-date assortiment met een strak prijsbeleid? En een actieve rol hebben in het relatiemanagement? Dan is deze vacature mogelijk voor jou!

Ter versterking van ons category management team zijn we op zoek naar iemand die datagedreven is, flexibel en ondernemend te werk gaat. Ben je analytisch ingesteld en ben je voorstander van een pragmatische aanpak? Haal jij je voldoening uit iedere dag het verschil te maken met het bouwen aan onze assortimenten?

Al enige tijd bouwen we stap voor stap aan het nieuwe AGU, een prachtige uitdaging! Daarbij hebben we het fundament gelegd binnen Category Management (o.a. implementatie van Slim4, PowerBI). We hebben een gezonde internationale ambitie en om die te realiseren zijn we op zoek naar een Category Manager.

Wat ga je doen?

 • Je bent bezig met het verbeteren en optimaliseren van het assortiment. Dit doe je door middel van verkoopanalyses, feedback vanuit de klant en trends die je signaleert in de markt.
 • Je zorgt voor een duidelijk prijsbeleid en zorgt samen met onze leveranciers voor relevante promoties.
 • Je bent verantwoordelijk voor de afspraken met onze leveranciers en je bent actief bezig met leveranciersmanagement. In samenspraak met onze supply chain afdeling zorg je voor een uitmuntende beschikbaarheid van de producten en een betrouwbare communicatie daaromheen.
 • Je borgt dat er intern maar ook extern op een efficiënte manier samengewerkt wordt met als doel dat we geen tijd verliezen die we hadden kunnen gebruiken om onze klant te verwonderen.
 • Je schakelt frequent met onze marketing en sales afdeling om informatie vanuit onze leveranciers te spiegelen en tezamen campagnes op te zetten om merken uit het huidige portfolio onder de aandacht te brengen en nieuwe merken te lanceren.
 • Je kijkt vooruit door verkoopplannen met onze leveranciers op te tuigen en forecasts te maken. Het bestellen wordt opgepakt door de supply chain afdeling maar er wordt wel een kritische blik van je verwacht. Daarbij ook dat je meedenkt over hoe ons bestelsysteem slimmer en effectiever te maken.
 • Je bent ook in de lead van de verdere doorontwikkeling van ons eigen merk fietsonderdelen. Kennis en ervaring hebben we in huis maar zoeken we iemand die de kar hier trekt en het assortiment overziet en in teamverband het assortiment verbeterd.

Daarnaast volg je de ontwikkelingen in je vakgebied. Je brengt het team elke dag stapje voor stapje verder. Kortom, je vervult een zeer belangrijke rol in ontwikkeling en de internationale expansie van AGU!

Wat zoeken wij?

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau;
 • Affiniteit met de fietsbranche of een sterke wil om dit op korte termijn te ontwikkelen
 • 3+ jaar aantoonbare ervaring in een vergelijkbare rol;
 • Ambitieus, je wilt graag leren en je verder ontwikkelen binnen het vakgebied.
 • Een teamplayer met een zelfstandige en pro-actieve instelling;
 • Je spreekt en schrijft vloeiend Engels en Nederlands;
 • Ervaring met analyses maken in excel.

Over AGU

Vanuit een fusie van 3 groothandelsbedrijven in Alkmaar voor de fiets- en bromfietsretailers in Nederland is de Alkmaarse Groothandels Unie - AGU ontstaan.

Nu verzorgen wij de distributie van allerlei fietsartikelen, vaak op exclusieve basis. Wij leveren vrijwel alles wat in een fietsenwinkel te koop is, met uitzondering van de complete fiets. Geheel in lijn met de traditie van AGU voorziet de collectie fietskleding in de behoeften van commuters, wielrenners en mountainbikers van alle niveaus. Betrouwbare, functionele en stijlvolle wielerkleding en -accessoires, met de herkenbare AGU-signatuur. Voor zon of regen, van hoogwaardige Premium-producten tot kwalitatieve basics, AGU houdt je elke dag op de fiets.

Kom je bij ons werken?

Wij bieden jou een uitdagende fulltime job in het Category Management team van AGU. De sfeer is informeel maar tegelijkertijd uitdagend en natuurlijk sportief! We bieden je uiteraard een prima salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Herken jij jezelf in dit profiel? Stuur dan je motivatiebrief en CV naar Ina Groot, HR Medewerker AGU Holding. Mail: werkenbij@agu.nl

Voor inhoudelijke vragen over de vacature kun je contact opnemen met Bart de Ruijter: b.ruijter@agu.nl


Ter uitbreiding van ons finance team is AGU op zoek naar een

Junior Business Analist

Als aankomend Junior Business Analist ben je de spil binnen zowel onze merken- als groothandelsorganisatie. Je houdt van analyseren, het opzetten van nieuwe rapportages en het verbeteren van bestaande processen. Bijdragen aan het behalen en verbeteren van onze financiële en operationele doelstellingen is een belangrijk onderdeel van je werk. Wij bieden je een uitdagende werkomgeving in de dynamische fietsenmarkt. Kom je nu aan boord dan ben je onderdeel van de groei van het AGU merk in Europa en de uitrol van onze E-commerce strategie.

Wat ga je o.a. doen?

 • Jij wordt sparringpartner van het management en hebt een brede interesse in de business en de operatie. Hierdoor ben je ook in staat de vertaalslag van operatie naar boekhouding te maken. Als verantwoordelijke voor de KPI rapportages, Business & Financiële analyse heb jij ook je eigen verantwoordelijkheden maar daarnaast ondersteun je bij de maandafsluiting, analyse van cijfers en ben je in staat verbeteracties voor te stellen.

De ideale kandidaat?

 • Heeft ervaring opgedaan als financial controller en wil de volgende stap maken naar business control en is breed geïnteresseerd in alle financiële aspecten op het gebied van Ecommerce, commercie, supply chain, inkoop en logistiek.
 • Heeft een bedrijfseconomische achtergrond (HBO / WO), ongeveer twee jaar werkervaring en is sterk in Excel enige ervaring met Business Intelligence.
 • Kan kritisch zijn maar denkt dan ook meteen in oplossingen, is nauwkeurig, analytisch en gedreven!

We bieden je uiteraard een prima salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Herken jij jezelf in dit profiel? Stuur dan je motivatiebrief en CV naar Ina Groot, HR Medewerker AGU Holding. Mail: werkenbij@agu.nl

Voor inhoudelijke vragen over de vacature kun je contact opnemen met Alexander van Dam: a.vandam@agu.nl

Over AGU

Vanuit een fusie van 3 groothandelsbedrijven in Alkmaar voor de fiets- en bromfietsretailers in Nederland is de Alkmaarse Groothandels Unie - AGU ontstaan.

Nu verzorgen wij de distributie van allerlei fietsartikelen, vaak op exclusieve basis. Wij leveren vrijwel alles wat in een fietsenwinkel te koop is, met uitzondering van de complete fiets. Geheel in lijn met de traditie van AGU voorziet de collectie fietskleding in de behoeften van commuters, wielrenners en mountainbikers van alle niveaus. Betrouwbare, functionele en stijlvolle wielerkleding en -accessoires, met de herkenbare AGU-signatuur. Voor zon of regen, van hoogwaardige Premium-producten tot kwalitatieve basics, AGU houdt je elke dag op de fiets.


Logistiek Medewerker

Ben jij op zoek naar een leuke baan in de fietsbranche? Houd je van afwisselende werkzaamheden, heb je kennis van logistiek en heb je een affiniteit met sport? Perfect! Maar als je niet bang bent om je handen uit de mouwen te steken, dan zijn wij op zoek naar jou!

Als logistiek medewerker krijg je te maken met verschillende werkzaamheden zoals; het verzamelen en inpakken van orders, bijvullen van voorraden en daarnaast zorg je ervoor dat het magazijn goed georganiseerd is en blijft. De werktijden zijn van 13:45 tot 21:30 uur.

Wat wij bieden:

 • Je doet ervaring op in de logistiek bij een bekend Nederlands bedrijf.
 • Je gaat werken in een jong en gezellig team met een goede werksfeer.
 • Je ontvangt een marktconform salaris.
 • Je krijgt korting op al onze producten.

Wat wij vragen:

 • Geen minimale opleiding vereist.
 • Geen minimale werkervaring vereist.
 • Je bent woonachtig in Alkmaar of de directe omgeving.
 • Je bent fysiek fit en houdt van aanpoten!
 • Je bent minimaal drie dagen per week (maandag t/m vrijdag) beschikbaar.

Heb je interesse, reageer dan snel en stuur je motivatie en CV naar de afdeling Human Resources, ter attentie van Ina Groot, werkenbij@agu.nl.


Stage AGU Textiel

Start: september 2021

Duur: 5 maanden

Over AGU

Er zijn weinig bedrijven waar zoveel collega’s een gezamenlijke passie hebben. Een passie voor sport en in het bijzonder fietsen, maar ook om de klant iedere dag beter te bedienen. Dat is onze kracht. Bij ons werk je in één team dat koerst voor gezamenlijk succes en om ons doel, de onbetwiste nummer 1 te worden, te behalen. Wij willen winnen en ons werk elke dag beter doen om op die manier de klant het beste te bedienen. Bij ons maakt het niet uit welke positie je hebt, net als in een wielerploeg heb je mecaniciens, sprinters, ploegleiders, masseurs etc., we leveren allemaal een bijdrage aan het gezamenlijk succes.

Iedereen doet kopwerk en bepaalt zijn eigen koers en richting. Iedere keer gaan we voor de uitdaging en willen we uitgedaagd worden. We zijn open en eerlijk ook als dat moeilijk is. We doen wat we beloven. En we staan open voor kritiek.

Product Management

Op de afdeling Product Management worden de producten ontwikkeld en ingekocht voor onze regenkleding, fietskleding en fietstassen collectie. De Product Managers zijn verantwoordelijk voor het product van begin tot eind. Zij zijn dagelijks bezig met de ontwikkeling van nieuwe producten, prijs onderhandelingen, het plaatsen van orders, het voeren van de inkoopadministratie en het bewaken van de deadlines en levertijden. Daarnaast is er een nauwe samenwerking met onze Marketing afdeling voor het in de markt zetten van de producten.

Heb jij een passie voor textiel en heb jij duurzaamheid hoog in het vaandel staan dan is deze stage ideaal voor jou! In deze rol ga je namelijk actief onderzoek doen naar duurzame materialen voor met name de tassen collecties van AGU en Fastrider. Jij bent het aanspreekpunt als het gaat om nieuwe innovatieve ontwikkelingen in de markt en hebt contact met leveranciers in Europa en Azië om de beste materialen te vinden. Je zorgt dat ieder detail bekend is (certificering, prijs, levertijd, MOQ) en de productmanagers komen naar jou voor inspiratie voor de nieuwe collecties. Daarnaast dagen wij jou uit om één van onze best verkopende tassen nog verder te verduurzamen. Uiteraard wordt je hierin begeleid en leer je van ons! In deze functie rapporteer je aan de “Product Managers van AGU en Fastrider”.

Verantwoordelijkheden:

 • Je onderzoekt en verzamelt duurzame stoffen en fournituren.
 • Je onderzoekt en verzamelt duurzame waterafstotende coatings.
 • Je onderzoekt en verzamelt duurzame verfprocessen.
 • Je maakt één van onze best verkopende tassen nog duurzamer.

Heb jij:

 • Affiniteit met fietsen en/of sport in het algemeen.
 • Passie voor textiel, product ontwikkeling en duurzaamheid.
 • HBO werk- en denkniveau (opleiding bijvoorbeeld richting: AMFI, TMO).
 • Het vermogen om contacten te leggen en te onderhouden met bijvoorbeeld leveranciers.
 • Genoeg zelfstandigheid en lef.
 • Verantwoordelijkheidsgevoel en ben je in staat om zelfstandig en planmatig te werk te gaan.
 • Daarnaast is het van belang dat jij je in het Engels goed kunt uitdrukken vanwege de internationale contacten met leveranciers en kun jij goed overweg met Microsoft Office.

Herken jij jezelf in bovenstaande functie? Reageer dan snel en mail je motivatie en CV naar werkenbij@agu.nl , ter attentie van Ina Groot.

Wil je graag meer informatie over de vacature? Neem dan contact op met Walter Vastenouw, via w.vastenouw@agu.nl .


Meewerkstage HR

De afdeling HR bij AGU heeft een ondersteunende en adviserende rol naar het management en de medewerkers. Daarnaast willen wij AGU nog beter op de kaart te zetten als aantrekkelijke en ambitieuze werkgever waar ruimte is voor initiatief en lef. Al onze initiatieven zijn gelinkt aan de kernwaarden die wij als AGU nastreven: Wij hebben een passie voor sport/ fietsen/ AGU, We doen allemaal kopwerk, We zijn innovatief en ondernemend, We zijn flexibel en We zetten de klant op de eerste plaats!

Als stagiair op de afdeling HR draai je volledig mee binnen het HR-team op ons kantoor in Alkmaar en heb je de mogelijkheid om gedeeltelijk thuis te werken. Je werkt in een klein team samen met de HR-manager en de collega medewerker HR- en Salarisadministratie.

Dit wordt jouw baan

Na een introductieperiode, waarin je onder begeleiding kennis maakt met de organisatie, de processen en de taken op de afdeling HR, kan je zelfstandig aan het werk. Uiteraard word je hierin goed begeleid. Wij zijn een groeiende ambitieuze organisatie waar ruimte is voor initiatief. Op basis van jouw interesses op HR-gebied worden de taken en aandachtpunten vastgesteld.

Wat ga je doen?

 • Ondersteunen bij de werving- en selectieprocedures;
 • Ondersteunen bij verzuimmanagement;
 • Het beantwoorden van vragen en adviseren van medewerkers en leidinggevenden;
 • Het verrichten van beleidsvoorbereidende werkzaamheden;
 • Arbeidsvoorwaardelijke vraagstukken;
 • Administratief afhandelen van het in- en uitdiensttredingsproces;
 • Alle andere voorkomende HR-werkzaamheden.

Dit vragen we van je

 • Volgt een HBO- opleiding Human Resource Management;
 • Bedreven in gebruik van Social Media;
 • Zelfstandige werkhouding, zorgvuldig (ook met vertrouwelijke gegevens) en accuraat;
 • Je durft initiatief te nemen bij verbetering van het HR-beleid;
 • Beschikbaar voor en periode van minimaal 4 maanden;
 • Beschikbaar voor minimaal 32 uur per week;

Dit bieden we je

Wij bieden een uitdagende stage in een groeiende ambitieuze organisatie. AGU biedt jou een uitdagende stage, waarin je de kans krijgt veel van jezelf te laten zien. Daarbij ontvang je goede begeleiding en een stagevergoeding van € 250, - bruto per maand o.b.v. 40 uur.

Over AGU

Vanuit een fusie van 3 groothandelsbedrijven in Alkmaar voor de fiets- en bromfietsretailers in Nederland is de Alkmaarse Groothandels Unie - AGU ontstaan.

Nu verzorgen wij de distributie van allerlei fietsartikelen, vaak op exclusieve basis. Wij leveren vrijwel alles wat in een fietsenwinkel te koop is, met uitzondering van de complete fiets. Geheel in lijn met de traditie van AGU voorziet de collectie fietskleding in de behoeften van commuters, wielrenners en mountainbikers van alle niveaus. Betrouwbare, functionele en stijlvolle wielerkleding en -accessoires, met de herkenbare AGU-signatuur. Voor zon of regen, van hoogwaardige Premium-producten tot kwalitatieve basics, AGU houdt je elke dag op de fiets.

Hebben wij jouw interesse gewekt, solliciteer dan via: werkenbij@agu.nl t.a.v. Ina Groot, medewerker HR-PayRoll.

Heb je daarvoor nog vragen? Dat kan natuurlijk ook! Neem contact op met Bart de Ruijter(HR-manager) via s.sardjoe@agu.nl of Tel: 06-50925812.


Meewerkstage Supply Chain

Wij zijn op zoek naar een student met de opleiding (Technische)bedrijfskunde, MER, Logistiek of Supply Chain Management voor een meewerkstage voor de periode van september 2021 – januari 2022 bij de afdeling Category Management bij AGU B.V. Groothandel.

Uitgangspunt van deze stage is om het bestelproces en voorraadbeheer te optimaliseren. Daarnaast ga jij je bezighouden met Master Data en supply chain management. Ook heb je contact met leveranciers over de levertermijnen van de orders.

Tijdens de stage kunnen wij je een basistraining van 4 dagen aanbieden in de Slimstock academy. Slimstock is een van de beste programma’s als het gaat om voorraadbeheer, dus een opleiding van en ervaring met Slimstock is een verrijking voor je CV.

Over AGU

Vanuit een fusie van 3 groothandelsbedrijven in Alkmaar voor de fiets- en bromfietsretailers in Nederland is de Alkmaarse Groothandels Unie - AGU ontstaan.

Nu verzorgen wij de distributie van allerlei fietsartikelen, vaak op exclusieve basis. Wij leveren vrijwel alles wat in een fietsenwinkel te koop is, met uitzondering van de complete fiets. Geheel in lijn met de traditie van AGU voorziet de collectie fietskleding in de behoeften van commuters, wielrenners en mountainbikers van alle niveaus. Betrouwbare, functionele en stijlvolle wielerkleding en -accessoires, met de herkenbare AGU-signatuur. Voor zon of regen, van hoogwaardige Premium-producten tot kwalitatieve basics, AGU houdt je elke dag op de fiets.

Herken jij jezelf in bovenstaande functie? Reageer dan snel en mail je motivatie en CV naar werkenbij@agu.nl, ter attentie van Ina Groot.

Voor inhoudelijke vragen over de vacature kun je contact opnemen met Bart de Ruijter: b.ruijter@agu.nl


Junior Product Developer Performance

Ben jij een fiets en/of sport liefhebber? Heb jij ervaring in product development en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Wij zijn op zoek naar een junior productdeveloper voor onze performance fietskleding collectie.

Ben jij de persoon die de nodige technische en modische kennis kan toevoegen aan ons team, word jij enthousiast van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van productdesign, -innovatie en trends en kan je dit vertalen naar een commercieel product voor elk type fietser? Kun je met je kennis de productontwikkeling van concept tot eindproduct begeleiden en ook de kwaliteit waarborgen? Ben je iemand die waarde hecht aan een goede relatie met leveranciers, maar tegelijkertijd zakelijk genoeg is om te onderhandelen om tot het mooiste product voor de beste prijs te komen?

Wat ga je doen?

 • Je ondersteunt het team in het samenstellen van een collectie voor de performance fietser en ontwikkelt innovatieve en kwalitatieve onderscheidende producten
 • Je zorgt voor een doorlopende kwaliteitscontrole en voert productverbeteringen door op huidig portfolio
 • Je zorgt voor actuele product informatie (bill of material, product status en product content)
 • Je houdt de administratie bij in het productontwikkeling proces.
 • Je onderhoudt contact met leveranciers
 • Je draagt zorg voor het uitvoerig testen en doorpassen van de producten voordat zij daadwerkelijk in productie genomen worden.
 • Je bent verantwoordelijk vanaf de eerste schets tot en met het voorraadbeheer van de uiteindelijke producten.
 • Je onderhoudt binnen de organisatie contact met Sales, Marketing en Supply Chain. Hiernaast denk je continue mee over het verder professionaliseren van de organisatie en draag je daaraan bij.

Daarnaast volg je de ontwikkelingen in jouw vakgebied. Je brengt je kennis over in het team en informeert ze over trends en mogelijke innovaties. Kortom, je vervult een belangrijke rol in de stap naar product leadership in de performance fietscategorie.

Wat zoeken wij?

 • HBO/WO werk- en denkniveau;
 • Minimaal 2 jaar aantoonbare ervaring in een vergelijkbare rol, ervaring met de ontwikkeling van kleding (liefst sport of outdoorkleding)
 • Affiniteit met fietsen
 • Feeling voor consumententrends
 • Creativiteit en innovatiedrang
 • Kennis van maatschema’s en patronen
 • Uitstekende kennis van de laatste ontwikkelingen en trends met betrekking tot textiel
 • Je spreekt en schrijft vloeiend Nederlands en Engels

Over AGU
Fietsen zit in ons bloed. AGU stimuleert iedereen om meer te fietsen. Het is datgene waar we bij AGU iedere dag aan werken. Dit doen we al ruim 50 jaar. We zijn een merk met stevige Nederlandse roots en international ambities. Fietsen zit daarmee in ons DNA. Dat is de reden waarom we, door middel van een uitgebreide lijn kleding en accessoires, alle fietsers de middelen willen bieden om het hele jaar door te genieten op het zadel. Op elke afstand, in alle condities, over alle wegen en op elke fiets. Met in de hoofdrol al die helden voor wie we er zijn; de fietsers.

Er zijn weinig bedrijven waar zoveel collega’s een gezamenlijke passie hebben. Een passie voor sport en in het bijzonder fietsen, maar ook om de klant iedere dag beter te bedienen. Dat is onze kracht. Bij ons werk je in één team dat koerst voor gezamenlijk succes en om ons doel, de onbetwiste nummer 1 te worden, te behalen. Bij ons maakt het niet uit welke positie je hebt, net als in een wielerploeg heb je mecaniciens, sprinters, ploegleiders, masseurs etc., we leveren allemaal een bijdrage aan het gezamenlijk succes.

Kom je bij ons werken?
Wij bieden jou een uitdagende fulltime job in het Product team. Je komt terecht in een klein en ambitieus team wat betekent dat je je in deze rol zeer breed kunt ontwikkelen. De sfeer is prettig, informeel en natuurlijk sportief! We bieden je uiteraard een prima salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden. Stuur je CV én motivatie naar Ina Groot, HR Medewerker AGU B.V. werkenbij@agu.nl.