AGU 55 JAAR - TRIP DOWN MEMORY LANE 

Hoe het allemaal begon

Op 1 mei 1966 sloegen 3 Alkmaarse grossiers, de Firma’s Kerkmeer (Willem Kerkmeer), GOMO (Foppe Bergsma) en Jako (Jaap van den Kommer) de handen ineen en fuseerden. De Alkmaarse Groothandels Unie is geboren! 

 

Toen kwamen de fietstassen 

In 1974 halen we de lichtgewicht fietstas vanuit Japan naar Europa. Een belangrijke zet voor het merk AGU! Fietstassen vormen ondertussen immers een van de sterkste categorieën in ons assortiment. Destijds was Japan wel nog niet zo geliefd onder de Europeanen. Wist je dat we de stickertjes ‘Made in Japan’ een tijd van de verpakking hebben moeten halen?

De befaamde AGU Regenpakken 

Een ander onmisbaar en iconisch product waar AGU jarenlang en nog steeds bekend om staat is de regenkleding. In 1976 werden we met ons befaamde regenpak door het ministerie van Verkeer en Waterstaat als beste regenpak bekroond. Het begin van een ongekende boost voor het merk AGU. Meer dan een miljoen AGU-Sport pakken gaan Europa in!  

 

"Het begin van een ongekende boost voor het merk AGU."

Ontwikkeling van de eerste kunststof zeem

Leuk om te weten is dat wij in 1989, onder de naam Nalini, de eerste ter wereld waren die kunststof zemen in de broek verwerkte en op de markt bracht. Met een imitatie-leersoort die tot dan toe alleen in de allerduurste modellen van Mercedes werden gebruikt ontwikkelen we een imitatie natuurzeem welke uitgebreid werd getest door de Panasonic ploeg van Peter Post.  Waar je ons op dit moment kent als officiële kledingpartner van Team Jumbo-Visma, begonnen we al in 1984 een samenwerking met Panasonic Raleigh-ploeg, gevolg door samenwerkingen met Koga, AGU-Continental en de Rabobank-ploeg. 37 jaar en heel veel ervaring en expertise later, kunnen we met vertrouwen zeggen dat we de beste producten voor de beste wielrenners ter wereld maken. En dat blijft in de markt niet ongemerkt! 

Sponsoring

Waar je ons op dit moment kent als officiële kledingpartner van Team Jumbo-Visma, begonnen we al in 1984 een samenwerking met Panasonic Raleigh-ploeg, gevolg door samenwerkingen met Koga, AGU-Continental en de Rabobank-ploeg. 37 jaar en heel veel ervaring en expertise later, kunnen we met vertrouwen zeggen dat we de beste producten voor de beste wielrenners ter wereld maken. En dat blijft in de markt niet ongemerkt!

Papierloos magazijn

Ook in de bedrijfsvoering hebben we niet stilgezeten. Om onze ecologische voetafdruk te verkleinen wordt er sinds 1998 in het computergestuurde magazijn enkel nog papierloos gewerkt. Dat in combinatie met Gerecyclede kartonnendozen en tape maakt ons een verantwoorde partner. Hetgeen tot uitdrukking komt in de ISO-certificering die we op duurzaamheid hebben behaald.

Exclusieve merken

Bij AGU danken wij onze identiteit aan de mix van merken die wij aanbieden. Wij voeren dan ook een pakket aan hoogstaande merken zoals Fizik en Muc-Off die exclusief bij AGU beschikbaar zijn en die AGU ook als sterke merken heeft weten te positioneren in de markt.

"Eigenlijk begint het nu pas! Er staan in ieder geval nog flink wat ontwikkelingen in de planning."

En nu?

Na 55 hele mooie jaren is AGU natuurlijk nog lang niet klaar. Eigenlijk begint het nu pas! Er staan in ieder geval nog flink wat ontwikkelingen in de planning.

Zo worden er flinke stappen gezet in de Europese uitrol van AGU en Fastrider, we gaan investeren in de fysieke distributie binnen de Benelux en we blijven het exclusieve merken pallet van AGU uitbreiden om een nog betere partner te kunnen zijn voor jou als dealer. Een toekomst die we graag samen vormgeven met jullie. Wij hebben er zin in!