DUURZAAM ONDERNEMEN BEGINT MET VERDUURZAMING BIJ JE VERTROUWDE LEVERANCIER

ISO-certificering en UN17 doelen

Voor het waarborgen van kwaliteit en duurzaamheid volgen wij bij AGU de ISO-normering waarbij we in de zomer van 2020 ISO-certificeringen 9001 (Kwaliteit) en 14001 (Milieu) hebben behaald. De certificering geeft blijk dat wij als AGU op een hoog kwaliteitsniveau werken, in de juiste fabrieken onder de juiste omstandigheden en middels interne verbeterprojecten telkens de kwaliteitslat hoger leggen. En mocht er een keer iets misgaan, lossen we dat snel op en proberen we ervan te leren. Daarnaast streven wij strikte milieudoestellingen na.  Hierbij richten we ons op het gebruik van gerecyclede materialen en het bewuster omgaan met onze afvalstromen en papier.

Binnen AGU combineren wij de werkzaamheden aan deze certificeringen met projecten ter verbetering van  de UN17 of ook wel de 17 SDG; Sustainable Development Goals of Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. Hierbij zetten wij ons als bedrijf actief in voor de doelen ‘Goede gezondheid en welzijn’,  ‘Duurzame steden en gemeenschappen’,  ‘Verantwoorde consumptie en productie’ en ‘klimaatactie’.

 

GreenSphere-label

Ter bevordering van ‘Verantwoorde consumptie en productie’, hebben we de afgelopen periode veel geïnvesteerd in het verduurzamen van ons assortiment binnen de merken AGU en Fastrider. Onder de labels Greensphere en RE THINK bieden wij onze duurzame producten aan. Greensphere-producten voldoen aan strikte richtlijnen die hoge kwaliteit en duurzaamheid garanderen. Zo gebruiken we 100% gerecycled polyester vanuit petflessen en werken we met PU in plaats van PVC in onze coating. PVC vind je in veel stoffen voor tassen maar is een van de sterkst vervuilende materialen in onze maatschappij. We zijn erin geslaagd om hoge kwaliteit en duurzaamheid te combineren. Daarnaast ontwerpen en produceren we onze producten aan een hoge kwaliteitsnorm waardoor ze ook lang meegaan. Ook hiermee dragen we bij aan het milieu.

Bewuster om gaan met onze afvalstroom en papier

Onder het mom van ‘Klimaatactie’, zijn wij flink aan de slag gegaan met het beperken van onze papierstroom. Door zuinig om te gaan met verpakkingen en zendingen kunnen we het gebruik van karton flink reduceren. Zo bundelen we de orders die binnenkomen zoveel mogelijk. Daarbij maken wij gebruik van dozen, plastic en papieren tape van gerecycled materiaal.

We zijn ons ook bewust van de impact van verkoopmateriaal op het milieu. Het is voor jou als dealer fijn om materiaal te ontvangen ter ondersteuning van de inkoop en verkoop en het blijft natuurlijk onze missie om jou hier zo veel mogelijk in tegemoet te komen. Wel willen we de keuze om dit materiaal gedrukt te ontvangen een bewuste keuze laten zijn door materiaal digitaal aan te bieden en de aanvraag voor gedrukt materiaal bij jou neer te leggen. Drukwerk is daarom via het portaal te bestellen en wordt in de vorm van backorder gebundeld uitgeleverd bij je volgende levering.

Ook de actiefolder zal niet langer vanzelfsprekend op je deurmat vallen. We hebben je als klant automatisch uitgeschreven voor de papieren versie en hebben een knop aan onze wekelijkse e-mail toegevoegd waarmee je kan aangeven of je de acties, naast de mailing, graag ook gedrukt ontvangt. Wederom een stap richting papierloos ondernemen.

 

Fiets als primair vervoersmiddel

We kunnen het niet genoeg benadrukken, er zijn weinig bedrijven waar zoveel collega’s een gezamenlijke passie hebben. Een passie voor sport en in het bijzonder voor fietsen. Vanuit de kern van ons ondernemen stimuleren wij met ons assortiment elk type fietser de fiets zoveel mogelijk als primair vervoersmiddel te gebruiken. Hiermee houden wij mens en omgeving gezond en omarmen we ‘Goede gezondheid en welzijn’ en ‘Duurzame steden en gemeenschappen’. Het is mooi om te zien dat onze medewerkers ook bewust op de fiets naar kantoor komen.