THE BEST KIT POSSIBLE – EN DAT IN JOUW ASSORTIMENT!

Iedereen herinnert zich de bloedstollende sprint in de eerste etappe van de Tour de France in 2019. De dag waarop Mike Teunissen de gele trui pakte. In de ploegentijdrit, slechts één dag later, werd de trui met verve verdedigd en verpulverde het team de tijd van de concurrenten. Twee ambitieuze projecten van AGU en Team Jumbo-Visma wierpen die twee dagen hun vruchten af; het maken van de snelste sprint kleding en het snelste tijdritpak. De toon werd gezet. Precies een jaar later, wordt vol trots het vernieuwde tijdritpak gepresenteerd, dat nog sneller is. En opnieuw een bijzonder succesvol seizoen waarin Team Jumbo-Visma de beste ploeg van de wereld werd. Het resultaat van een continue innovatietraject. Dat beloofd wat voor de toekomst!

Sinds AGU en Team Jumbo-Visma de handen ineen sloegen werkt ons R&D team, in nauw overleg met de renners en performance staf, aan de ontwikkeling van een verbeterd snelpak. Alle tijdritspecialisten van het team krijgen een op maat gemaakt pak, specifiek aangepast en in de windtunnel getest. Een zeer intensief proces dat nu al maar liefst 3,7% minder luchtweerstand en tot 1,3% tijdwinst oplevert ten opzichte van de beginsituatie”, aldus Hoogleraar Bert Blocken van TU Eindhoven. Richard Plugge, directeur van Team Jumbo-Visma, onderschrijft dit belang: “Voor renners zoals Primoz Roglic telt iedere milliseconde. Tijdwinst is enorm belangrijk en is te vinden in de kleinste details. AGU heeft hier echt de schouders onder gezet en ons naar het volgende niveau gebracht.”

Bjorn Jeurissen, CEO AGU: “De productontwikkeling van AGU is sinds de start van de samenwerking in een stroomversnelling terecht gekomen. De feedback die wij vanuit de gehele breedte van de ploeg ontvangen, zowel vanuit de begeleiding als van de renners zelf, is onbetaalbaar. Het persoonlijke contact maakt deze samenwerking uniek en daar zijn wij als echt Nederlands bedrijf enorm trots op. Dat alle innovatieve producten vervolgens in onze vaste collecties beschikbaar zijn voor iedere renner, op ieder niveau, maakt de cirkel rond.”